Föreställningar — föreläsningar

Som Magic Management Consultant kan jag fungera som seminarieledare eller vara gästföreläsare. Jag kan vara din personliga coach inför frukostmötet, säljträningen eller produktreleasen.

Ett exempel: Deltagarna (ca 100 st.) i en internkonferens inom ett stort fastighetsbolag fick i tre moment lära sig göra en knut på ett rep utan att släppa repändarna. Jag demonstrerade tricket, utan att tala om hemligheten, men på ett sådant sätt att rörelserna kopplades till tre kärnvärden som kännetecknade företaget. Alla prövade och prövade tills att de hade listat ut knepet, och sedan gick de hem till sina respektive avdelningar och förevisade samma sak.

Efteråt kunde man i en personalenkät få svart på vitt att samtliga anställda väl kände till företagets kärnvärden.

Ett annat exempel: På SL Infrateknik höll bolagets VD vid den stora julfesten ett tal till de anställda som gick ut på att; "Nu skall vi lyfta företaget!" För att demonstrera sitt budskap avslutade han talet med att ta fram en dam från åhörarna. På ett litet bord fanns en skylt med företagets logo. Tillsammans fick de loggan och hela bordet att lyfta och sväva till personalens jubel.

Jag hade lärt upp honom innan och stod för säkerhets skull som "stand by" i "kulisserna".

Ytterligare ett exempel: När Nordbankens Stockholmregion skulle fira ett framgångsrikt år med hela personalen ville regionchefen att hans tacktal till personalen skulle avslutas med en verklig överraskning. Talet avslutades med att han tog fram den kvinnliga personalchefen. Hon fick kliva ner i en låda och till personalens oerhörda förvåning utförde chefen "Den avsågade damen".

Jag hade tränat upp bägge två. Med personer som är vana vid banksekretess är det inga problem att få dem att behålla en hemlighet.

 

 

 
  H O L G E R  W Ä S T L U N D  2001  Magic Management™